Corporate and Legal Affairs - Daikin in Belgium (NL)

Corporate and Legal Affairs

Kernactiviteiten van strategic planning, internal audit, corporate & legal affairs

De internal audit afdeling is er om onafhankelijke en objectieve adviezen te leveren die waarde-toevoegend zijn en de bedrijfsvoering van de organisatie helpen verbeteren. Deze adviezen helpen  Daikin om haar doelstellingen te bereiken via een doorgedreven gedisciplineerde aanpak waarbij controle-, governance- en risicobeheerprocessen continue geëvalueerd en verbeterd worden.​ Binnen Daikin Europe voert het interne auditteam auditopdrachten uit, op entiteit- of procesniveau, volgens een op risico's gebaseerd auditplan en rapporteert het over het resultaat van deze beoordelingen aan het auditcomité, de raad van bestuur en het lokale management​.

De afdeling Corporate Planning heeft als missie de winstgevendheid te bewaken en te beheren, via periodieke rapportering over het resultaat en eventuele bijkomende maatregelen  voor te stellen aan de raad van bestuur & aan het topmanagement  Verder is de afdeling verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het bedrijfsbestuur en de interne controles in de groep, op basis van feedback die voortkomt uit de interne audits. De afdeling corporate bestaat uit verschillende secties: Group Controlling, Business Analytics, Planning, Corporate Communication evenals Interne Controle en een SAP-autorisatiebureau. Deze teams coördineren samen de budgettering en uitvoering van het financieel plan voor Daikin in de hele EMEA-regio (met een omzet van meer dan 4 miljard EUR).  De afdeling is verantwoordelijk voor het uitdiepen van de strategie in jaarbudgetten en het realiseren van de groepsdoelstellingen. Dit gebeurt in samenwerking met alle verkoop- en productie-entiteiten, evenals met andere afdelingen. Als kern voor de groepsbrede rapportage zorgt de afdeling voor het beheer van de verkoop-, marge- en prijsgegevens en voor het verzamelen en rapporteren van marktinformatie.

De juridische afdeling van Daikin Europe heeft als missie de wettelijke naleving van de Daikin Europe Group te waarborgen. De afdeling houdt toezicht op de algemene juridische ondersteuning binnen de Daikin Europe Group. Ze controleren en zorgen ervoor dat de verschillende activiteiten van de Group in overeenstemming zijn met de (nationale en/of internationale) wet- en regelgeving, evenals GDPR-compatibel zijn. De juridische afdeling screent ook complexe contracten en levert assistentie bij verschillende projecten, waaronder overnames en acquisities. Daarnaast identificeert ze (juridische) risico's, zowel intern als extern, die een negatieve impact kunnen hebben op de activiteiten en het imago van Daikin.

De afdeling Strategische planning maakt ook deel uit van de afdeling Corporate Affairs. Naast het opmaken van het strategisch plan is deze afdeling ook verantwoordelijk voor Market Intelligence-activiteiten in EMEA, fusies en overnames, integratieactiviteiten na fusie. Samen omvatten deze het volledige strategieproces, van strategieontwikkeling tot opvolging van de uitvoering voor organische en niet-organische groei.

Zoekresultaten voor "". Pagina 1 van 1, resultaten 1 t/m 7 van 7
positie Organisatie Functiecategorie Plaats
Herstel
Internal Controls Officer
Internal Controls Officer Daikin Spain Corporate and Legal Affairs Madrid, M, ES
Daikin Spain Corporate and Legal Affairs Madrid, M, ES
Business Planning Supervisor
Business Planning Supervisor Daikin Greece Corporate and Legal Affairs Athens, Athens, GR
Daikin Greece Corporate and Legal Affairs Athens, Athens, GR
SAP Access Management Specialist
SAP Access Management Specialist Daikin Spain Corporate and Legal Affairs Madrid, M, ES
Daikin Spain Corporate and Legal Affairs Madrid, M, ES
Juriste Alternance H/F
Juriste Alternance H/F Daikin France Corporate and Legal Affairs Nanterre, FR
Daikin France Corporate and Legal Affairs Nanterre, FR
Project Lead - Business Analysis Anaplan
Project Lead - Business Analysis Anaplan Daikin Europe HQ Corporate and Legal Affairs Brussels, Brussels-Capital Region, BE
Daikin Europe HQ Corporate and Legal Affairs Brussels, Brussels-Capital Region, BE
Controlling Officer
Controlling Officer Daikin Europe HQ Corporate and Legal Affairs Brussels, Brussels-Capital Region, BE
Daikin Europe HQ Corporate and Legal Affairs Brussels, Brussels-Capital Region, BE
Budget Planning Officer
Budget Planning Officer Daikin Europe HQ Corporate and Legal Affairs Zwijnaarde, BE
Daikin Europe HQ Corporate and Legal Affairs Zwijnaarde, BE